Timișoara pe cale să se înfrățească cu un oraș din Italia

0
293

vizita-timisoara

Klaus LADINSER, viceprimarul oraşului Bolzano, din Italia, a vizitat astăzi Timișoara. Această primă vizită a reprezentanţilor oraşului Bolzano în Timişoara, face parte din demersul privind înfrăţirea celor două oraşe, iar mai apoi a judeţelor (Timiş şi Provincia Autonomă Bolzano numită și Tirolul de Sud).

Protocolul de înfrăţire între oraşul italian Bolzano şi Timişoara va fi axat pe acordarea de sprijin reciproc privind participarea la programe şi proiecte europene în domeniile: social, economic, cultural, educaţie, urbanism şi turism.

Cel care a iniţiat acest demers de înfrăţire a Timişoarei cu Bolzano, Paul Bogdan Moldovan, consilier judeţean, a explicat în faţa delegaţiei italiene interesul şi necesitatea acestei înfrăţiri:

,,Privesc acest perteneriat ca pe un cadru de cooperare pentru formarea și perfecționarea profesională în multe domenii pe care le-am identificat ca fiind comune: turismul, dezvoltarea locala, educația. Cunoașterea concretă a termenului de ”cetățean european” se bazează, în primul rând, pe valori umane şi se aprofundează grație întâlnirii, dialogului şi experienței de viață cu alți europeni. Îmi doresc ca această înfrățire să devină una activă, iar aici este nevoie de voința aleșilor locali din ambele părți. Astăzi, am făcut primul pas și sunt convins că acest proiect de înfrățire se va concretiza, în curând, în proiecte benefice celor două comunități.”, a declarat alesul județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.