Parcul Pădurice a intrat în reabilitare

0
306

reabilitare parcul padurice

Au început lucrările de amenajare a Parcului Pădurice din zona Girocului. Autoritățile locale au predat astăzi amplasamentul, iar firma care a câștigat licitația a dat undă verde lucrărilor de reabilitare.

Potrivit edilului Nicolae Robu, lucrările sunt complexe. Astfel că vor fi plantate zeci de specii de flori, arbori și arbuști, va fi amenajat un lac cu nuferi. „Vor fi amenajări complexe, vom avea mai multe zone, fiecare cu specificul său, spre exemplu: zona italiană, zona grecească, zona spaniolă, zona englezească, va fi o zonă numită modernă, o zonă de lac. Fiecare vor avea diverse amenajări florale, amenajări de spații verzi cu specificitatea lor. Se vor planta 1947 de noi arbori și arbuști și 1600 de plante florale”, precizează Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

parcul padurice

Totodată, parcul va avea si piste pentru biciclete, un spațiu de joacă și aparate pentru fitness.„Echipamentele de fitness pentru exterior vor oferi opţiuni de antrenament, asemănătoare cu echipamentele de fitness aflate în sălile de sport. Pistele de biciclete BMX sunt de două categorii de întreceri: cascadorii şi viteză. Se vor amenaja rampe şi platforme din pământ. Echipamentele skate park au devenit un element de mişcare omniprezent în cultura urbană”, adaugă edilul.

parcul padurice

Termenul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare este de 12 luni. Valoarea totală a proiectului este estimat la 4,6 milioane de lei, bani de la bugetul local.

905976_10203581526850057_2816938653748670552_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.