Edilul Nicolae Robu, ținta ironiilor Gabrielei Firea!

0
341

Nicolae-Robu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a intrat în atenția senatorului PSD, Gabriela Firea. Ea îl atacă pe edil, după declaraţiile făcute de acesta cu privire la nivelul scăzut al alocaţiei pentru copiii din România. Totul, după ce edilul a cerut Guvernului Ponta să majoreze alocaţiile fără să ştie însă câţi bani primesc în prezent copiii. Gabriela Firea i-a acuzat pe liberali de politicianism. „PNL a inventat o nouă temă prin care să atace guvernarea Ponta, iar acum și-a instruit toți membrii cu funcții importante să vorbească despre alocațiile copiilor. Deși cer dublarea alocațiilor, liberalii demonstrează în fiecare zi că folosesc această temă strict în scop politic și nu au niciun interes real faţă de ea. Personajul zilei este primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cere Guvernului dublarea alocațiilor pentru copii, pentru ca mai apoi să recunoască faptul că habar nu are cât este valoarea unei alocații”, spune senatorul PSD, Gabriela Firea.

Aproximativ 42 de lei reprezintă alocația de stat pentru copiii din România. O sumă foarte mică, consideră edilul Nicolae Robu care cere Guvernului să ia măsuri pentru ca aceasta să fie majorată.

El spune că alocația nu a mai fost actualizată de șase ani, situându-se mult sub media europeană. „Cerem Guvernului Ponta să aibă în vedere, cât mai grabnic, actualizarea acestei indemnizații pentru copii. Natalitatea în România este slabă și mulți copii se îmbolnăvesc datorită condițiilor precare în care sunt crescuți, de aceea, cred că dacă ne pretindem o societate sănătoasă și civilizată atunci trebuie să acordăm maximă importanță copiilor noștri”, precizează edilul Nicolae Robu.

Nicolae Robu nu a rămas indiferent criticilor și i-a dat şi el replica Gabrielei Firea. „Vreau să-i spun trei lucruri d-nei senator Gabriela Firea. Primul, că mă așteptam din partea dânsei, membru al unui partid social-democrat, să susțină solicitarea mea ca Guvernul să majoreze – am spus să dubleze! – alocațiile de stat pentru copii. Al doilea, că îmi fac “mea culpa” din faptul că n-am știut valoarea exactă a alocațiilor actuale – 42 de lei -, având doar informația că ele ar fi aproximativ 10 euro, ceea ce ar însemna 44.3 lei. Mare culpa, ce să zic! (…) Cereți și dvs. Guvernului să majoreze alocațiile măcar la 100 lei pe lună. Să nu mai fim de 10 ori sub media europeană, ci… doar de 4.5 ori!”, explică Nicolae Robu.

În ceea ce priveste situația spitalului de copii din Timișoara, Nicolae Robu i-a transmis social-democratei că niciun copil bolnav n-a fost aruncat în stradă la Timișoara de către nimeni şi că acei copii au fost mutați într-un nou spaţiu, la alte standarde, pentru că imobilul secţiei a fost retrocedat în 1995, în timpul administraţiei Ciuhandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.