Clienţii COLTERM pot să-şi reducă consumul de energie termică

0
392

colterm-caldura

Având în vedere prognoza meteo pentru perioada următoare, când se anunță temperaturi ridicate (care vor ajunge și chiar depăși 20 de grade C pe timpul zile, COLTERM aduce la cunoștință clienților săi că au posibilitatea de a-și regla singuri necesarul de energie termică astfel încât să realizeze economii.

Astfel, în timpul zilei, când temperaturile sunt ridicate, agentul termic poate fi închis de la robinetele vanelor de branșament din subsolurile blocurilor, și redeschise seara. Conform prevederile Regulamentului Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică al Municipiul Timișoara, care specifică la art. 304 că: “În municipiul Timişoara sezonul de încălzire este definit ca fiind de regulă perioada 1 octombrie – 30 aprilie a fiecărui an,,, dar și a contractelor semnate cu clienții săi, COLTERM nu poate sista furnizare agentului termic până la finele lunii aprilie. Tocmai de aceea facem apel la clienții noștri reamintindu-le că au posibilitatea să-și gestioneze singuri consumul de căldură de care au nevoie!

De asemenea, reamintim timișorenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare că, încă din urmă cu doi ani, Colterm S.A. a identificarea soluţii pentru a îmbunătăţi confortul termic al clienților săi. În acest sens, am lansat un proiect ambiţios: contorizarea individuală cu distribuție pe orizontală. Concret, se vor realiza racorduri individuale pentru fiecare apartament, branşamentele urmând să fie prevăzute cu robinete de izolare şi buclă de măsură a consumului de energie termică pentru încălzire (contor de energie termică). De la aceste racorduri se pleacă pentru efectuarea instalaţiei interioare pe orizontală de încălzire a apartamentului (conducte de legătură, fitinguri şi robinete termostatate montate pe fiecare calorifer în parte).

Folosind această metodă de contorizare a consumului de energie termică pentru încălzire se realizează o descentralizare a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire la nivel de condominiu, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat cât şi posibilitatea reglajului individual (cu ajutorul robinetelor termostatate montate pe calorifere sau prin cele de închidere montate la exteriorul apartamentelor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.