Două primării din Timiș amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

0
238

primaria Giarmata

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat în luna martie 627 de acțiuni de control la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, 73 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 76.000 lei, iar 95 prin avertismente scrise.

Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat 13 sancțiuni contravenționale: 2 amenzi în cuantum total de 2.000 lei și 11 avertismente scrise, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, Primăria Dudeștii Noi  și Primăria Giarmata au fost amendate cu câte 1.000 lei, iar Primăria Ciacova și Primăria Lovrin au primit câte un avertisment din partea Autorității Electorale Permanente.

Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective: verificarea modului de păstrare și a modului de actualizare a listelor electorale; a semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează operaţiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral, etc.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.