Parcul Justiției, pe lista proiectelor de modernizare a Primăriei Timișoara

0
278

parcul justitiei

Veste bună pentru timișoreni! Parcul Justiției din Timișoara va fi modernizat din fonduri europene. Întreaga investiție este de două milioane de lei și este posibilă prin economiile făcute la alte proiecte, anunță municipalitatea.

Intervențiile vizează atât spațiile verzi cât și aleile și mobilierul urban. „Așteptăm de mult să semnăm contractul și pentru acest proiect. Este ultimul contract pe care îl putem avea pe axa 2007-2013 pe POR. Ne vom strădui să dăm drumul cât mai repede lucrărilor”, afirmă primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu.

Proiectul presupune reabilitarea întregii suprafețe gazonate, de  aproximativ 17.000 de metri pătrați și se vor moderniza peste 1.500 de metri de alei. Totodată, se vor planta 53 de arbori și arbuști ornamentali și aproape 110.000 bulbi de flori, se vor monta 38 de bănci, un sistem de irigare a spațiilor verzi, 35 de coșuri de gunoi și 23 de stâlpi de iluminat fotovoltaici.

Parcul trebuie finalizat până la sfârșitul anului, perioadă în care trebuie organizată și licitația pentru desemnarea constructorului. Potrivit directorului ADR Vest, dacă lucrările nu se finalizează până la 31 decembrie 2015, se poate pierde finanțarea. “Există o perioadă de 6 luni în care un procent la nivel național din totalul proiectelor finanțate prin POR vor putea să treacă pe banii beneficiarului. Dacă nici atunci nu se finalizează în aceleași condiții în care a fost scris proiectul, se dau toți banii înapoi”, spune Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Durata de implementare a proiectului este de opt luni. Aici  este inclusă şi organizarea licitaţiei, ceea ce înseamnă că pentru lucrările efective, firma câştigătoare va avea la dispoziţie maximum 4 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.