Noi stații de măsurare a calitații aerului amplasate în Timișoara

0
240

poluare

Veste bună pentru locuitorii Timișoarei! Noi stații de măsurare a calitații aerului ar putea fi amplasate în oraș în preajma marilor poluatori.

Primarul Nicolae Robu solicită Ministerlui Mediului să obțină aprobare de la Comisia Europeană pentru instalarea unor astfel de dispozitive lângă o fabrică de cauciucuri și o întreprindere de vopsele. Continental și Azur sunt firmele la adresa cărora au curs, de-a lungul timpului, cele mai multe reclamații privind poluarea. Edilul spune că există în continuare plângeri din partea cetățenilor cu privire la calitatea aerului din zonele în care activează aceste societăți.

Pe de altă parte, Nicolae Robu spune că există promisiuni din partea firmelor că vor fi făcute investiții pentru reducerea noxelor, primele rezultate urmând a fi resimțite chiar de luna viitoare. „Cer Ministerului Mediului să obțină aprobare de la Comisia Europeană, pentru instalarea unor stații de măsurare a parametrilor aerului în vecinătatea firmei Continantal – cauciucuri, respectiv a firmei Azur, două companii pe care le apreciem pentru performanțele lor industriale, dar vis – a – vis de care suntem intransigenți în ceea ce privește efectele negative pe care le produc asupra aerului Timişoarei”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Timișoara se află pe lista oraşelor cu un nivel de poluare ridicată. Cele două mulținaționale au promis investiții substanțiale pentru diminuarea nivelului de impurități emanate în aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.