Viitori pompieri pentru ISU Banat

0
439

pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” selecţionează candidaţi pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi admiterea la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Pompieri sunt scoase la concurs 35 de locuri (bărbaţi), din care un loc este pentru romi. Specializarea este  Instalaţii pentru construcţii – pompieri, iar durata şcolarizării patru ani.

Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 29.05.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14.

Pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti sunt scoase la concurs 100 locuri (bărbaţi), din care un loc este pentru romi – Specializarea – Subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă – şi 25 locuri, bărbaţi, (din care 8 pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.) – Specializarea – Maistru militar auto. Durata şcolarizării: 2 ani.

Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 07.08.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14.

Pentru admiterea la Facultatea de Poliţie – Drept, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti  sunt scoase la concurs  2 locuri (bărbaţi şi femei) pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Durata şcolarizării: 4 ani. Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 29.05.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”.

Pentru instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi pregătiţi pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, candidaţii se pot inscrie la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” – Sibiu; Academia Tehnică Militară – Bucureşti sau la  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”.

Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 29.05.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14.

Pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să fie declarat „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Informaţii privind graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate pe www.academiadepolitie.ro; www.scoaladepompieri.ro; www.armyacademy.ro;  www.mta.ro; www.igsu.ro.

(Sursa foto: www.agendapompierului.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.