Festivalul Berii nu se va mai ține la stadionul „Dan Păltinișanu”

0
504

festivalul-berii-vineri-35

E oficial! Festivalul Berii de la Timișoara a fost mutat de la Stadionul “Dan Păltinișanu”, locul tradițional de organizare a evenimentului. Consilierii locali au aprobat astăzi într-o ședință proiectul prin se interzice organizarea unor astfel de manifestații în zonă. Și asta după ce municipalitatea le-a promis, în repetate rânduri, cetățenilor ce locuiesc în zona stadionului Dan Păltinișanu că liniștea nu le va mai fi tulburată de manifestațiile ce vor avea loc în zonă.

Primăria Timișoara pierde cincizeci de mii de euro prin această decizie, dar edilul Nicolae Robu spune că liniștea cetățenilor este mai importantă.„Cincizeci de mii de euro mai aveam de încasat. Eu cred că nu trebuie să-i trecem la categoria pierderi, pentru că nu sunt bani pe care avut vreodată. Cred că liniștea cetățenilor și ordinea din jur sunt mai importante decât acești bani”, spune primarul Nicolae Robu.

Compania Ursus se angaja să sponsorizeze pentru o perioadă de trei ani organizarea evenimentelor cultural artistice, educaţionale, sportive, precum şi lucrărilor în domeniul reabilitării clădirilor istorice sau de înfrumuseţare a oraşului.  Astfel ca decizia municipalității de a modifica locația de desfășurare a Festivalului Berii, fabrica Ursus vrea să rezilieze contractul, având în vedere perioada scurtă pentru organizarea festivalului ce se va desfășura. Municipalitatea a propus două locuri noi de organizare a festivalului Berii, dar fabrica de bere le-a respins, astfel că o posibilă locație este zona Aquasport Arena, de pe Calea Lugojului.”Eu am vrut anul trecut să nu mai fie festivalul acolo. N-am putut, pentru că erau deja contracte  semnate de către Ursus cu diverși prestatori. Prin urmare, le-aș fi creat lor probleme pentru că acele contracte erau încheiate pe acea locație”, explică edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Festivalul Berii de la Timișoara se va desfășura ca în fiecare an, în perioada 5-7 iunie.

(Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.