Dorința primarului Robu: unificarea Timișoarei cu comunele învecinate

0
462

Nicolae Robu

Idee inedită a primarului Timișoarei! Nicolae Robu propune unirea Timișoarei cu comunele învecinate astfel încât să transforme orașul într-o metropolă.

Pentru a-și susține ideea, el a dat exemplul căii ferate care traversează orașul, linie de tren aflată la marginea Timișoarei în momentul în care a fost construită. Edilul a lansat ideea în spaţiul public fără să se consulte cu primarii, urmând să îi convoace şi pe aceştia la o întâlnire. În plus, cere şi o lege specială pentru un astfel de proiect pilot.“Constat că dezvoltarea de sine stătătoare a Timișoarei și a comunelor fără un concept unitar urbanistic aduce o mulțime de dezavantaje. Consider că pe termen lung dacă nu ajungem să constituim o unitate administrativ-teritorială unică prin unificarea tuturor acestor unități de astăzi se vor crea tot felul de situații care vor fi datătoare de diverse neplăceri și disfuncții pentru Timișoara. Am venit cu exemplul căii ferate”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Comunele care ar urma să se unifice cu Timișoara sunt Dumbrăviţa, Sînandrei, Dudeștii Noi, Săcălaz, Giroc, Șag, Moșnița Nouă, Ghiroda, Giarmata și Remetea Mare. Pe modelul Bucureștiului, edilul spune că noua metropolă ar trebui să aibă un primar general și mai mulți primari.

O iniţiativă similară a avut loc recent în judeţul Bihor, fiind pusă în discuţie unificarea municipiului Oradea cu localitatea Sînmartin. A fost organizat şi un referendum pe această temă, pentru alipirea comunei la Oradea, dar nu a putut fi validat pentru că nu s-au prezentat cetățenii la urne. Referendumul va fi reluat în 14 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.