USAMVB a creat în laborator un supliment alimentar pentru tratarea bolii la albine

0
1107

proiect USAMVB

Premieră pentru USAMVB! Un supliment alimentar pentru tratarea unei boli ce apare frecvent la albine și care afectează producțiile de miere a fost creat în laboratoare.

Produsul a fost premiat la cel mai mare salon internațional de invenții și în curând va fi produs la Timișoara. Potrivit reprezentanților instituției, suplimentul alimentar din plante utilizat în prevenirea și combaterea nosemozei la albine este un proiect de cercetare, care a pornit de la lucrarea de diplomă a unui student. Astfel că, după multe cercetări suplimentul a câștigat finanțare de 10.000 de euro, în cadrul unui târg organizat de Agenția de Dezvoltare Regională.

Apicultorii s-au arătat deja interesați de produsul ce ar urma să prevină și să combată nosemoza, boala care scurtează viața albinelor, reduce drastic capacitatea de producție, ajungând, în final, să ducă la dispariția definitivă a familiilor. “Bat țara în lung și în lat pentru a promova produsul în rândul apicultorilor. Toată mașina de îmbuteliat sticlele, de pus dopul, pus etichete, tot ce înseamnă plante, tot, tot, va fi produs la mine în laborator. La 1 decembrie va trebui să am un număr de sticle prototip, iar de la 1 ianuarie 2016 voi începe producția propriu-zisă”, susține prof. dr. Narcisa Mederle, coordonator proiect.

Produsul rezultat în urma cercetării de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului a fost premiat cu medalia de aur la cel mai mare salon internațional de invenții de la Geneva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.