Măsuri pentru a preveni inundațiile din Timiș

0
442

Gataia-judetul-timis-inundatii-084

Autorităţile județene au luat măsuri şi promit că din acest an riscul de inundaţii va fi unul mult mai mic. Astfel că locuitorii din zona Gătaia-Denta-Moraviţa nu au motive să se îngrijoreze în această privință, transmite prefectul Eugen Dogariu.

Administraţia Bazinală a Apelor Banat a demarat în zona respectivă o serie de lucrări, care sunt pe punctul de a fi finalizate. Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu a dat dispoziție pentru activarea grupei operative –  etapa I, formată din reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă BANAT, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, respectiv Administrația Bazinală de Apă Banat.

În plus, s-au prealarmat subunitățile de pompieri din zona Făget și Lugoj. De asemenea a fost instituită permanența la nivelul primăriilor din zona vizată de codul portocaliu. În continuare se monitorizează situația autoritățile locale cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență fiind pregătite să intervină în cel mai scurt timp. „Direcţia Regională de Apă Banat a făcut o serie de lucrări în zona Gătaia-Denta-Moraviţa, lucrări care sunt menite să ducă la o mai mare siguranţă în ceea ce înseamnă inundaţiile. Anul trecut în luna iulie am avut inundaţii în acea zonă, lucrările care sunt făcute sunt în mare parte finalizate şi aş dori să le văd împreună cu colegii de la ISU şi de la ABAB, în aşa fel încât mai apoi să putem să îi liniştim pe cetăţenii din acea zonă că anul acesta nu vor mai avea aceleaşi probleme”, spune prefectul, Eugen Dogariu.

Zona de sud a judeţului este una dintre cele mai predispuse la inundaţii din cauza râurilor Bârzava, Moraviţa dar şi Timiş. În plus, în zona Gătaia aproape în fiecare an autorităţile s-au confruntat cu astfel de probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.