Competiția proiectelor Ecotrophelia România 2015. Vezi ce produse eco au pregătit studenții

0
977

Ecotrophelia

Zeci de studenți din centrele universitare din țară se întrec într-o competiție la USAMVB. Este vorba despre Ecotrophelia România 2015. Evenimentul are loc marți și miercuri, la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul USAMVB.

Este o competiție care se adresează studenților înscriși la facultăți cu program de studii din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile alimentare, chimiei sau ingineriei mediului. Scopul evenimentului este de a crea un produs alimentar original, eco-inovativ, cu potențial comercial. „Este un concurs inițiat în urma cu patru ani, la inițiativa platformei Food for life. Ne bucurăm de prezența a 19 echipe din 11 centre universitare. În acest concurs se prezintă produse noi, eco-inovative exclusiv realizate de studenți de licență sau masteranzi ai celor unsprezece universități. Câștigătorul acestui concurs la faza națională, care se desfășoară în universitatea noastră, va pleca în 6 octombrie la Milano. Acolo se va desfășura faza internațională„, explică prof. dr. Adrian Riviș, decanul Facultății de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul USAMVB.

Adrian Rivis

În acest proiect, studenții realizează un produs nou, care trebuie să fie ecologic și de asemenea să găsească soluții pentru ca acest produs să poate fi implementat în industrie. În plus, ei trebuie să întrunească toate calitățile unui inginer din industria alimentară.

Premierea câștigătorilor participanți la concurs va avea loc mâine, de la ora 14.00. Desfășurat sub patronajul ASIAR și a Platformei Tehnologice Europene “Food for Life”, concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebită la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenți din 18 țări.

ecotrophelia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.