Cea mai frumoasă și plină de istorie gară din România : Gara CFR Băile Herculane

0
1006

gara-din-baile-herculane-27

Gara din Băile Herculane este considerată că fiind cea mai frumoasă și plină de istorie gară CFR din România. Edificiul a fost construit între 1878 și 1886, în stil baroc, după planurile arhitectului A.D. Serres în Băile Herculane. Clădirea gării a fost astfel concepută încât să reproducă cât mai exact castelul de vânătoare din apropierea Vienei al împărătesei Maria Tereza.

Gara din Băile Herculane se află pe Lista Monumentelor Istorice de marcă din țara noastră. Corpul central al Gării Băile Herculane, acoperit de o cupolă cu țigle multicolore dispuse în figuri geometrice, este decorat pe interior cu fresce reprezentând elemente din mitologia romană. Decorul interior este completat de un orologiu, realizat de Paul Garnier, și de câteva corpuri de iluminat frumos lucrate. Pe peron, alături de un interesant ceas de perete, tot marca Paul Garnier, atrag atenția colonadele, acoperite de liane, dispuse paralel cu șinele, de care atârnă ghivece cu flori. De-a lungul vremii pragul Gării din Herculane a fost trecut de personalități de marcă dintre care îi amintim pe Franz Iosif, împărăteasa Sissi, Alexandru I al Serbiei și Carol I al României.

Înainte de a deveni gară, construcția reprezenta casa de vânătoare a împăratului Franz Iosif al Austriei (1830-1916). Clădirea impresionează ca obiectiv turistic printr-o maiestuoasă cupolă, sprijinită de două coloane, ce se găsește în corpul central al clădirii. Cupola este decorată cu picturi ale unor personaje mitologice dintre care iese în evidență legendarul erou Hercules.

sursa: traveleurope.ro

1 COMENTARIU

 1. A fi tu insuti intr-o lume care cauta in mod constant sa te faca altcineva,
  este cea mai mare realizare. Daca doresti rezultate, succes si
  prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant
  program de lucru la domiciliu! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie:
  instruire gratuita si de cea mai buna calitate, contract de comision, un
  plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Porneste rapid si
  cere acum toate informatiile, la adresa de email: corana22@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.