Conferință de lansare a proiectului ”CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale” la CCIAT

0
245

CCIAT

Conferință de lansare a proiectului ”CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale” la CCIAT. Evenimentul va avea loc vineri, de la 11, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT.

Proiectul vizează îmbunătățirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piața muncii din Regiunile Vest și Sud-Est, atât în economia socială cât și în economia formală.

În cadrul proiectului, vor fi create 7 structuri de economie socială (SES-uri), dintre care 5 în mediul rural. Astfel, este susținută integrarea sau reintegrarea pe piața muncii a persoanelor excluse social – familii cu mai mulți copii, familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care locuiesc în comunităţi izolate, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi – prin generarea a 34 de locuri de muncă specializate pe servicii generatoare de profit.

Proiectul asigură acces gratuit la servicii de consiliere și orientare profesională pentru 240 de persoane cât și de formare profesională pentru 186 de persoane expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii. Tot ca activități gratuite în cadrul proiectului, se vor organiza două târguri de joburi în domeniul economiei sociale, două caravane ale inovării sociale, o Gală a Excelenței în antreprenoriat social și un schimb transnațional de bune practici.

La conferința de lansare a proiectului vor participa reprezentanți ai administrației publice locale și serviciilor deconcentrate din teritoriu, reprezentanți ai grupului țintă, asociații și organizații neguvernamentale din domeniul socio-economic, firme, mass media.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.