Germania și Italia, destinațiile favorite ale bănățenilor

0
364

aeroport timisoara

Germania și Italia sunt destinațiile favorite ale bănățenilor. Cel puțin asta reiese dintr-un bilanț realizat de conducerea Aeroportului International “Traian Vuia” din Timișoara.

Statistica  zborurilor a fost făcută pentru primele patru luni ale acestui an. Ca număr de pasageri, destinaţia Munchen se situează pe primul loc, cu peste 50 de mii de pasageri. Cei mai mulți timișeni au călătorit pe rute din Germania în primele patru luni ale anului, mai exact 30% din totalul pasagerilor.

În perioada ianuarie-aprilie, ruta Munchen-Timişoara şi retur a fost operată de 21 de ori pe săptămână; ruta Bucureşti-Timişoara şi retur – 28 de frecvenţe pe săptămână; Bergamo – 4 zboruri săptămânale şi Londra – 5 frecvenţe/săptămână. Din luna iunie, ruta Bergamo-Timişoara-Bergamo va fi asigurată de 6 curse pe săptămână.

Totodată, destinatiile spre Londra, Madrid şi Valencia sunt foarte căutate de timișeni, locurile fiind ocupate în proporţie de 81%. Pe următoarea poziţie în clasament se situează aeronavele care au decolat şi au aterizat de la Paris cu o medie de ocupare de 80%, urmate de cele care au avut destinaţia Barcelona (79%), Bruxelles (78%) şi Dortmund (77%).

Pe locul al doilea se află Bucureşti, cu 48.853 de pasageri care au călătorit înspre capitală sau din Bucureşti la Timişoara.

Din această săptămână au început și cursele charter spre Creta şi Rhodos, iar din luna iunie vor începe zborurile spre Antalya, Zakynthos şi Skiathos unde se preconizează un număr mare de pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.