Șanse pe piața muncii pentru șomerii din mediul rural

0
702

CCIAT

Persoanele din grupurile vulnerabile din vestul și sud-estul țării au o șansă în plus la integrarea pe piața muncii. Și asta prin intermediul unui proiect derulat de CCIAT în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Femeilor din România.

Este vorba despre proiectul CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale, care are ca obiectiv îmbunătățirea accesului pe piața muncii a persoanelor fără job. În plus, proiectul vizează crearea a șapte structuri de economie socială (SES-uri), dintre care cinci în mediul rural. În acest mod este susținută integrarea sau reintegrarea pe piața muncii a persoanelor excluse social prin generarea a 34 de locuri de muncă. “Organizăm workshopuri pentru persoanele din grupul vulnerabil – grupul nostru țintă, conferințe și consiliere pentru identificarea de programe de formare profesională potrivite. Și programe de calificare pentru peisagist și cursuri mai simple, de scurtă durată, de competență antreprenorială, IT, manager inovare, manager structuri sociale”, Daiana Buzatu, manager proiect.

De asemenea, proiectul asigură acces gratuit la servicii de consiliere și orientare profesională pentru 240 de persoane cât și de formare profesională pentru 186 de persoane expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii. “Rolul nostru în acest proiect este în primul rând de a oferi o expertiză pe domeniul economiei sociale și în același timp de a prezenta câteva exemple de bună practică la nivel național și internațional”, spune Adela Dinu, director APFR.

ADELA DINU - APFR-

Tot ca activități gratuite în cadrul proiectului, se vor organiza două târguri de joburi în domeniul economiei sociale, două caravane ale inovării sociale, o Gală a Excelenței în antreprenoriat social și un schimb transnațional de bune practici.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 12 luni de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea – parteneri naționali și Associazione Gruppo Euroconsult – partener transnațional.

11327500_10204045696334004_2019380488_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.