Consultații gratuite de depistare a cancerului de piele

0
555

consultatii gratute cancer piele

Timișenii pot beneficia de consultaţii dermatologice gratuite. Peste 140 de medici din 30 orașe participă, în acest an, la Zilele Protecției Solare, eveniment național de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Campania se desfășoară până la sfârșitul lunii iunie, iar programările pentru consultații gratuite se fac în cabinetele partenere. Lista acestora poate fi consultată pe siteul protectiasolara.ro. În Timișoara 16 cabinete oferă consultații gratuite.

alunite

Melanomul este un cancer în crestere în Europa, cauzat de expunerea neprotejată la soare. Vestea buna este că, dacă este descoperit precoce și tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat în 98% din cazuri. Potrivit statisticilor, 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală și de Est. 30% dintre români nu folosesc niciodată protecție solară; 10% dintre români folosesc protecție solară pe toată durata verii; 5% dintre români folosesc protecție solară zilnic și 70% dintre adolescenți nu folosesc protecție solară.

Măsurile de prevenire sunt cele mai bune arme contra melanomului. Folosirea cremelor de protecţie solară zilnic, nu doar la plajă, evitarea expunerii la soare între orele 11:00 şi 16:00, autoexaminarea aluniţelor şi consultarea dermatologului dacă apar modificări ale aluniţelor sunt doar câteva dintre sfaturile medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.