FOTO: Minunile arhitecturale ale Toscanei: Florenţa, Pisa, Siena

0
748

toscana

Unul din cele mai frumoase oraşe din lume (după unii cel mai frumos oraş al Italiei, înaintea Romei), Florenţa străluceşteîntr-o atmosferă nostalgică dar caldă, de neuitat. Se spune că apusl soarelui de vară aduce deasupra acestui oraş un aer de veşnicie, în care te scufunzi ca într-un album cu amintiri dragi, şi de aceea acesta este anotimpul cel mai potrivit pentru descoperirea oraşelor lumii.

 florenta

Agenţia de turism Ultramarin vă duce în sezonul concediilor în splendida Toscana, pentru câteva zile în care puteţi descoperi cele mai frumoase oraşe ale acesteia: Florenţa, Siena şi Pisa. Aşezată în mijlocul Italiei, zona este străbătută de fluviul Arno – cel mai mare fluviu din regiune – şi este împânzită de coline renumite pentru plantaţiile viticole şi culturile de măslini. Toscana este considerata a fi punctul de pornire al Renaşterii, datorită unor  nume mari ca  Donatello, Michelangelo sau Leonardo da Vinci şi este de asemenea cunoscută ca şi leagănul limbii şi culturii italiene. Poeţi şi scriitori ca Dante, Boccacio sau Machiavelli şi-au lăsat amprenta pe aceste locuri. Toscana are şi o veche tradiţie muzicală, oferind lumii compozitori şi muzicieni, precum Giacomo Puccini sau contemporanul Andrea Bocelli.

florenta

Florenţa, capitala Toscanei, considerată şi cel mai frumos oraş al regiunii a fost unul din cele mai bogate oraşe ale Italiei încă din Evul Mediu. De aceea splendoarea arhitecturală se revarsă pe străzile oraşului: există o impresionantă colecţie de artă, găzduită în principal de Palazzo Pitti şi de Galeriile Uffizi, vizitate anual de peste un milion şi jumătate de turişti. Ultimul oraş conservat al Renaşterii din lume este considerat pe bună dreptate capitala italiană a artei, motiv pentru care din 1982 a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Şi tot Florenţa este locul de naştere sau de domiciliu a numeroase personalităţi cum sunt Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Nicolo Machiavelli, Michelangelo, Donatello, Catherine de Medici, Florence Nightingale sau mai contemporanii Salvatore Ferragamo şi Roberto Cavalli.

Pisa

Un alt oraş din Toscana unde Agenţia de turism Ultramarin vă propune să poposiţi în cadrul acestui circuit  este Pisa – cochetă şi cu un aer de veşnicie. Unul din cele mai puternice centre universitare ale Italiei, este cel mai cunoscut datorită celebrului său turn înclinat. Acesta are o înălţime de 55 de metri şi este doar unul din structurile importante din punct de vedere arhitectural şi artistic din frumoasa Piaţă a Miracolelor.

pisa

Pe lista oraşelor muzeu propuse spre vizitare de Ultramarin nu putea să lipsească Siena, cu una din cele mai spectaculoase şi originale pieţe din cărămizi de culoare roşie. Piaţa, înconjurată de clădiri medievale, cafenele şi restaurante, găzduieşte anual celebra cursă de cai Il Palio.

siena

Toscana, cu superbele sale oraşe dar şi cu dealurile pitoreşti care le înconjoară, este una din cele mai frumoase destinaţii de concediu, motiv pentru careAgenţia de Turism Ultramarin vă duce într-un circuit complet, de neuitat, la mijlocul lunii iulie. Detaliile călătoriei le găsiţi aici

siena

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.