FALT amenință cu proteste dacă nu primește sprijin guvernamental

0
239

petru_olari

Asociațiile de locatari și proprietari din Timișoara riscă să fie desființate. Potrivit președintelui FALT, Petru Olariu, se poate ajunge în această situaţie din cauza legii ambigue, dar şi pentru că Inspectoratul de Muncă nu recunoaşte convenţiile civile ale administratorilor. Astfel că acum FALT amenință cu proteste la adresa Guvernului, împotriva angajării administratorilor cu contracte de muncă.“Au primit amenzi pe motiv că nu au încheiate contract de muncă, pentru femeia de serviciu și administrator. Deși, în normele metodologice de aplicare a Legii 230 de funcționare a asociațiilor de proprietari se spune clar: comitetul executiv poate angaja fie cu contract de muncă, fie cu convenție civilă”, spune președintele FALT, Petru Olariu.

De altfel, Petru Olariu mai spune că s-a încercat adoptarea unei noi legi, parlamentul fiind cel care a respins iniţiativa.“Dintre deputații de Timiș 7 au votat pentru (Dorel Covaci, Ion Răducanu, Constantin Stragea, Ovidiu Ghanț, Niculae Mircovici, Zsolt Molnar, Slavomir Gvozdenovici) și patru împotrivă (Andea Petru, Bîrsășteanu Florică, Ciobanu Gheorghe, Tiuch Cătălin)”.

În plus, FALT acuză Guvernul că vrea să transforme administratorii în agenți electorali. “În data de 22 aprilie 2015 proiectul a fost pe ordinea de zi când un deputat al Grupului democrat Popular, Ștefan Burlacu, deputat de Ilfov, a propus ca proiectul să fie retrimis la Comisia Juridică. În data de 18 mai 2015, Comisia Juridică, a transmis raportul suplimentar cu propunere de adoptare în plen. În data de 27 mai 2015 proiectul a fost pe ordinea de zi și considerăm că precizările Ministerului Muncii au constituit un motiv pentru ca liderul de grup să determine deputații să nu voteze proiectul…”.

Mai mult, reprezentanții FALT amenință cu proteste în cazul în care nu primesc sprijin guvernamental în acțiunea de revenire la vechile prevederi legislative. “Ca primă măsură vom concepe un manifest prin care vom informa cetățenii asupra ce s-a întâmplat la vot, apoi îl vom distribui la fiecare scară de bloc pentru a discuta cu toți proprietari apoi să îl pună la afișier pentru a ști în viitor cu cine să voteze. Joi, 4 iunie, urmează să avem o întâlnire la nivel național și să stabilim ulterior care vor fi modalitățile de protest”, adaugă Petru Olariu, președintele FALT.

(Sursa foto: www.renasterea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.