Pericol în apa de la fântânile publice forate din Timișoara! S-a descoperit bacteria E.coli

0
551

fantana

Atenție de unde consumați apă! Zece fântâni publice forate din Timișoara au fost despistate cu probleme. Este vorba despre cele situate în Parcul Petofi, Bulevardul Sudului, strada Aștrilor, Dragalina, Favorit, Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foişor, Şt. O Iosif.

Anunțul a fost făcut de edilul Nicolae Robu, care a solicitat un control amănunțit la cele 94 de fântâni din Timișoara. “Periodic facem analize legate calitatea apei şi astfel am constatat că la un număr de fântâni apa nu are calitatea cerută. Am dispus măsurile de rigoare, închidere şi curăţare, până se va ajunge la parametrii aprobaţi prin lege. La zece au fost găsite creşteri fără limită la Escherichia coli, la enterococi”, explică primarul Nicolae Robu.

Pe lângă cele zece fântâni unde au fost depistate probleme legate de prezenţa bacteriilor, la alte 12 au fost depistate probleme de natură chimică, mai exact cantităţi în exces de mangan şi fier. Acestea sunt situate pe străzile Rusu Şirianu, Musicescu, Podgoriei, Parc Petofi, Chişodei, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foişor, Parc Mistral, Parc Botanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.