Zeci de copii cu dizabilități s-au întrecut la un concurs de înot

0
421

copii dizabilitati

Aproximativ 60 de copii cu dizabilități au demonstrat abilitățile dezvoltate în apă la un concurs de înot. Timp de 2 ore, copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, care au diverse probleme de sănătate precum sindrom Down, autism, hipoacuzie sau tetrapareze, s-au întrecut în piscina de la Arena Aquasport. ,,În fiecare an, HELLA România își face simțită prezența în comunitatea în care își desfășoară activitatea, prin sprijinirea unor organizații, initiative, programe și evenimente care au rolul de a promova sănătatea, educația, sportul și implicarea în activități sociale, menite să consolideze legătura dintre companie și locuitorii orașelor în care compania activează”, spun organizatorii.

Concursul a început în anul 2014 și se desfășoară la un interval de șase luni pentru a verifica progresele realizate de către copii. Aceștia sunt cronometrați și evaluați în funcție de posibilitățile fizice. „Acest concurs este prilej de bucurie atât pentru noi ca voluntari, dar în special pentru copii. De la lună la lună, dar mai ales de la un concurs la altul, observăm îmbunătățiri mai mici sau mai mari. Este o mare satisfacție să văd majoritatea copiilor independenți în apă indiferent de dizabilitatea lor. În schimb, este o anume tristețe, atunci când boala este mai puternică decât ceea ce noi putem face pentru copii“,  a declarat dr. Ioana Vârtosu, președintele Asociației „Școala mamei Junior din Timișoara.

Ana Maria Gogu în iarnă putea înota fără oprire și câte 600-800 m, iar acum a reușit 100 m. “Este dureros să știi că starea de sănătate a unui copil și soarta acestuia depind în primul rând de bani și că rolul tău este tare infim”, explică Ioana Vârtosu.

Ana Maria are nevoie de 10.000 de euro să facă o operație la coloană care îi va salva viața. Toți cei care pot ajuta sunt rugați să contribuie în următoarele conturi: Banca Transilvania – Gogu Daniela Anamaria RO84BTRLRONCRT0271534901 – RON și RO34BTRLEURCRT0271534901- EUR.

Cu o vastă experiență în calitate de medic pediatru, medicul Ioana Vârtosu a observat necesitatea unei terapii alternative pentru copiii cu diferite dizabilități mintale sau corporale. Astfel, în aprilie 2013, prin intermediul Asociației „Școala mamei Junior“, ea a început să desfășoare cursuri și ateliere gratuite de terapie prin apă pentru copiii cu nevoi speciale.

Hidroterapia este o terapie recunoscută la nivel mondial, care are rezultate foarte bune în tratarea și ameliorarea multor afecțiuni. Prin terapia în apă oferită de Asociația Școala mamei Junior, deja 5 copii au început să meargă.

Asociația „Școala mamei Junior“ dispune de o echipă dedicata de profesionisti, formată din 2 medici, 1 psiholog, 2 kinetoterapeuți, 2 fiziokinetoterapeuți, 2 instructori de înot și aproximativ 15 voluntari.

(Sursa foto: www.sport9.ro_

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.