Duminică are loc cea de-a 15-a ediție a Festivalului Etniilor la Timișoara

0
200

festivalul-etniilor-muzeul-satului-2011-108-750x500

O nouă ediţie a Festivalului Etniilor va avea loc duminică la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Startul va fi dat la ora 15 de reprezentanţii etniei ucraineene, care îi vor întâmpina pe vizitatori la Casa Ucraineană.

Ajuns la cea de-a 15-a ediție, evenimentul aduce în acest an și invitați din alte zone, decât din Banat. “Ca element de noutate, în acest avem invitați reprezentanți ai comunității ucrainenilor din Suceava și ai comunității aromânilor din Kogălniceanu. Fiecare etnie are repartizată câte o casă la Muzeul Satului, unde își întâmpină oaspeții cu produse tradiționale fiecărei etnii în parte”, transmite directorul Secției de Conservare din cadrul Centrului de Cultură și Artă, Codruța Măgurean.

La festival vor fi bine reprezentate: Uniunea Ucrainenilor din România (din Suceava și Știuca), Comunitatea Evreilor din Timișoara, Forumul German al Tineretului Bănățean, Uniunea Maghiarilor, Uniunea Sârbilor, Uniunea Rromilor, Asociația Culturală a Cehilor și Uniunea Aromânilor. La întreținerea atmosferei va contribui și Fanfara din Recaș, județul Timiș. “Cea de-a 15-a ediție a acestui eveniment arată o dată în plus multiculturalitatea și multietnicitatea prezente în spațiul Banatului Istoric. Nașul Festivalului va fi comunicatea ucraineană, iar tradițiile ficărei etnii vor putea fi admirate de vizitatori la casele etniilor aflate în muzeu”, spune Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.

De la ora 17, pe scena Muzeului Satului vor urca ansambluri din Timiş şi Caraş-Severin care-i reprezintă pe maghiarii, bulgarii, germanii, sârbii, cehii, evreii, rromii şi slovacii din Banat.

Accesul publicului este gratuit.

(Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.