Elev eliminat de la prima probă a Bacalaureatului

0
365

Bacalaureat

Un elev din Timiş a fost eliminat, luni, de la prima probă a Bacalaureatului. Acesta susținea examenul “maturității” la Limba și literatura română, la liceul din Gătaia, când a fost prins cu telefonul mobil în timpul examenului. Tânărul nu va putea participa la două sesiuni de Bacalaureat de acum încolo, cea care se desfăşoară acum şi următoarea.

Astăzi s-a dat startul probelor de competenţe. Prima probă este cea de Limba Română – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A – care se desfăşoară în intervalul 8-10 iunie.

În prima zi, în Timiş, din 2.224 elevi evaluați, un elev a fost eliminat. În rest, nu au fost probleme, iar mulţi candidaţi au obţinut calificativ maxim, spun reprezentanții ISJ.“Avem un număr mare de elevi experimentați – 57,10%. Au fost evaluați 2.224 de elevi dintr-un număr total de 5.199 înscriși. Evenimentele s-au desfășurat în condiții normale. A existat și un incident – un elev care avea telefonul asupra lui a fost eliminat”, spune adjunctul Inspectoratului Şcolar Timiş, Mihaela Petrov.

Vă reamintim că peste cinci mii de liceeni din județul Timiş vor susține Bacalaureatul în acest an. Absolvenţii de liceu care vor susţine Bacalaureatul, vor fi şi în acest an supravegheaţi video. În perioada 10-12 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 15-19 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 22-26 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 29 iunie la limba şi literatura română şi în 30 iunie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2015 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi cea la limba maternă, în 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 24 august vor începe probele scrise ale sesiunii de toamnă, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 25 august de limba şi literatura maternă, 26 august – proba obligatorie a profilului şi 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 1-2 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

(Sursa foto.www.ziuanews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.