Municipalitatea are primele contracte pentru îngrijirea parcurilor

0
356

firma ingrijire parcuri

Municipalitatea are primele contracte pentru îngrijirea parcurilor! Doar două zone din oraș vor avea spaţiile verzi îngrijite. Este vorba despre zona centrală, de care se va ocupa Horticultura şi zona unu, care va îngrijită de Rogera Prest. Această zonă cuprinde: Calea Torontalului – Calea Circumvalaţiunii – Bulevardul Republicii – Bulevardul General Dragalina – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Şagului.

În zona centrală contractul a fost încheiat deja cu societatea Primăriei, Horticultura și are o valoare cadru de  51,3 milioane lei fără TVA. În ceea ce privește zona I, contractul semnat cu societatea Rogera SRL este de 31 milioane de lei, fără TVA. Municipalitatea a încheiat acorduri cadru cu cele două societăţi pentru o perioadă de patru ani. Vă reamintim că firma Rogera SRL a câștigat, în 2013, trei din cele patru contracte de întreținere a spațiilor verzi din oraș. Durata contractelor respective era de un an. În urma unui control desfășurat la Primărie, Curtea de Conturi a stabilit că instituția a plătit sume nejustificate pentru mai multe facturi. Situația se judecă și acum, dar primarul Nicolae Robu este de părere că raportul Curții de Conturi a fost făcut la comandă. “Acea femeie, pe care n-o pot numi auditoare a scris în raport că  <<firma Rogera are tarife de 3-4 ori mai mici decât cele practicate anterior. Totuși, ele sunt prea mari.›› Nu este ridicolă o astfel de apreciere? Există temeiul legal ca cineva să interzică accesul la licitație unei firme? Sunteţi de părere că legea poate interzice participarea la licitaţie a unei firme care nu are probleme, dar despre care cineva crede că a avut preţuri prea mici? Nimeni nu poate face ilegalităţi, discreţionar, pentru că i se pare lui că cineva nu poate veni la licitaţie”, spune edilul Nicolae Robu.

Timişoara a fost împărţită în patru zone, iar pentru celălalte două rămase fără operator pentru îngrijirea spaţiilor verzi, licitaţiile vor fi definitivate în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.