Școala “Zero Waste”, ediția 2015, și-a desemnat câștigătorii

0
298

Scoala Waste Zero

Concursul Național de Educație Ecologică și Colectare Selectivă “Școala Zero Waste”, ediția 2015, a ajuns la final. În cele șase săptămâni de concurs, 11.255 elevi participanți la competiție au colectat 140 de tone de deseuri reciclabile, au organizat sute de activități cu caracter ecologic, dintre care 34 de acțiuni de ecologizare a zonelor din apropierea școlilor, dar și în afara localităților sau pe cursurile de apă și 15 acțiuni de plantare de copaci și de pomi fructiferi. Elevii au creat și distribuit în comunitatea locală mii de pliante și afișe cu informații educative privind colectarea selectivă, au realizat numeroase filmulețe educaționale, emisiuni radio sau online de educație ecologică, piese de teatru, poezii, ateliere de reciclare creativă.

Concursul a pus accentul pe realizarea de activități cu caracter educativ și mai puțin pe colectarea efectivă a deșeurilor reciclabile. Acțiunea de colectare face parte din procesul educational: învățăm în timp ce facem.

Mențiunile, premiul special pentru creativitate „Continental” și raportul final al competiției vor fi publicate pe site-ul asociației în cursul acestei săptămâni. “Înscrierea școlilor a avut loc în perioada 9 -28 martie. Concursul s-a desfășurat pe durata a șase săptămâni, între 20 aprilie și 29 mai. S-au înscris 159 de școli, fiind selectate doar 117 din 32 de județe și din București care întruneau toate condițiile de înscriere. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu nouă școli, urmat de Sibiu cu opt și Timiș cu șapte școli înscrise în competiție”, spun organizatorii.

Școala “Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Astfel, concursul dă posibilitatea elevilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs.

szw4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.