Fermierii, investitorii și autoritățile locale timișene pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală

0
268

fermieri timis

Fermierii, investitorii și autoritățile locale timișene pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în data de 19 iunie, de la ora 10 o conferință de informare privind Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.  Se va discuta despre construirea proiectului european, despre cererile finanțatorului, despre beneficiari eligibili, activitățile eligibile, criteriile de eligibilitate sau criteriile de selecție. În plus, se vor prezenta și produse bancare ce vin în sprijinul aplicanților.

Seminarul are loc după ce, în data de 26 mai, Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Țara noastră are alocată prin PNDR o sumă totală de 9,472 miliarde de euro, din care 8,127 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite țării noastre, iar 1,345 miliarde de euro reprezintă contribuția națională.

Noul Program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanțare, iar creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.

Seminarul organizat de CCIAT își propune să abordeze acele aspecte care de obicei sunt numai pe masa de lucru a consultanților, dar care sunt extrem de utile solicitantului atunci când decide să acceseze un program de finanțare nerambursabilă. Conferința va fi susținută de reprezentanți ai Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  5 Vest.

(Sursa foto: www.adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.