Nouăsprezece timișeni au beneficiat luna trecută de cursuri gratuite de pedagog

0
269

curs pedagog

Nouăsprezece persoane din Timiș au beneficiat luna trecută de cursuri gratuite de pedagog, derulate Fundația “Pentru Voi”. În cadrul proiectului „Sunt adult: Trăiesc Independent!” co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, în perioada mai – iunie 2015 Fundaţia “Pentru Voi” a organizat un program de formare profesională pentru ocupaţia „Pedagog de recuperare”.

Cursul de pedagog de recuperare a fost oferit gratuit pentru 19 persoane care desfăşoară activităţi în domeniul social, inclusiv ca voluntari. Tematicile abordate în cadrul programului de formare profesională au inclus  munca în echipa multidisciplinară; dezvoltarea personală şi formarea profesională continuă, stabilirea planului de activităţi specifice stimulării şi recuperării persoanei asistate, urmărirea respectării drepturilor şi intereselor beneficiarului; participarea la evaluarea beneficiarului, participarea la aplicarea planului de intervenţie personalizat, dezvoltarea deprinderilor de autonomie personală şi sociala, toate prezentate teoretic de cei trei formatori şi puse în aplicare în perioada de practică a cursului.

În urmă cu câteva zile s-a desfăşurat sesiunea de evaluare a programului de formare pentru ocupaţia „Pedagog de recuperare”, în urma căreia toţi participanţii au primit un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educației. “În România există puţine servicii sociale comunitare, specializate pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale. Una din dificultăţile cu care se confrunta furnizorii de servicii sociale este lipsa personalului instruit să lucreze cu adulţi cu dizabilităţi intelectuale. Instruirea personalului este esenţială pentru calitatea serviciilor furnizate beneficiarilor. Pentru a veni în sprijinul organizaţiilor care au sau doresc să dezvolte servicii sociale comunitare pentru persoane cu dizabilităţi, am organizat acest curs de pedagog de recuperare, în care am folosit expetiza adunată de Fundaţia “Pentru Voi” în cei 19 ani de activitate”, a declarat Laila Onu, directorul Fundaţiei „Pentru Voi”.

De 19 ani Fundaţia „Pentru Voi” este furnizor de servicii sociale specializate pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale şi de 4 ani este furnizor acreditat de programe de formare profesională pentru personalul care lucrează cu  persoane cu dizabilităţi.

(Sursa foto: www.monitorulab.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.