PSD Timiș reprezentat la Congresul Socialiștilor Europeni

0
283

ungaria-vizita

În acest weekend, la Budapesta s-a desfășurat Congresul Partidului Socialist European(PES). Social democrații timișeni au fost reprezentati de către 12 membrii ai PES activists Timiș, parte a delegatiei Romaniei de peste 80 de membrii ai PES activits România.

Fostul premier bulgar, Sergei Stanișev a fost reales presedinte al PES,care va avea astfel un nou mandat de doi ani şi jumătate. Dupa victorie, Stanişev a afirmat că îl aşteaptă o muncă dificilă în dezvoltarea socialismului şi a social-democraţiei în Europa, dar că este pregătit să facă faţă acestor provocări.

Stanișev a transmis totodată mulțumiri tuturor delegațiilor, membrilor de partid și organizațiilor pentru că și-au reconfirmat încrederea în el, fapt care îl motivează să facă și mai mult și să schimbe cu adevărat Europa.

Președintele PES a transmis si un mesaj de susținere pentru premierul României, Victor Ponta, „Confruntarea politică nu aduce beneficii pentru populație. Sunt îngrijorat de tensiunile politice din România. Parlamentul a respins moțiunea de cenzură și această acțiune democratică trebuie să fie respectată, pentru că reconfirmă legitimitatea Guvernului.”

 „Am fost impresionat de măsurile curajoase pe care Guvernul le-a luat de reducere cu 15% a TVA-ului pentru alimente. Este impresionant că România are cea mai mare creștere economică din UE” a continuat șeful socialiștilor europeni.

„Dialogul dintre Opoziție și Guvern trebuie să continue”a mai spus președintele reales al PES, Serghei Stanișev.

Congresul Socialiştilor Europeni, desfăşurat la Budapesta, a întărit poziţia Partidului Social Democrat în interiorul PES, prin alegerea în conducerea familiei politice europene a ministrului Rovana Plumb.

Am avut onoarea să fiu nominalizată din partea PSD şi să fiu aleasă de către PES în biroul de conducere al Partidul Socialiştilor Europeni. România este un exemplu în ceea ce priveşte alternativa la măsurile de austeritate”, a precizat ministrul Rovana Plumb la Budapesta.Ministrul Muncii va fi o verigă importantă a biroului politic al socialiştilor europeni, având în vedere că una dintre priorităţile PES este promovarea locurilor de muncă şi a măsurilor de incluziune socială.

” Mă bucur ca am putut participa la lucrările Congresului Socialistilor europeni,   participarea la astfel de evenimente alături de colegii din familia socialistă europeană ne ajută sa identificam soluții cu adevărat europene la problemele societăți românești, la modernizarea si întărirea social-democrației românești.”, a declarat Alexandru Iovescu, presedintele PES Activists Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.