Muncitorii care reabilitează Piața Unirii bat pasul pe loc. Vezi explicația primarului.

0
281

Piata Unirii

Timișoara riscă să piardă finanțarea europeană de 15 milioane de euro dacă nu finalizează lucrările de reabilitare a centrului istoric până la sfârșitul anului. Și asta pentru că pe șantier sunt foarte puțini muncitori, care bat pasul pe loc.

Pentru a remedia situația, Nicolae Robu a mers în inspecție pe șantier. Acolo, edilul – șef a primit o explicație halucinantă. Pietrarii care lucrează la pavarea pieţelor şi străzilor din centrul istoric aflate în reabilitare, veniţi majoritatea din Maramureş şi Moldova, au plecat să își strangă fânul. “În Piața Unirii s-a lucrat foarte bine. Acum când am fost, imediat după ce m-am întors din SUA am constatat că sunt foarte puțini. Și când am întrebat un muncitor, pentru că nu era niciun șef acolo, ce se întâmplă de s-au împuținat, răspunsul a fost uluitor pentru mine. Omul mi-a spus că ceilalți s-au dus la fân și ei nu trăiesc numai din cioplit piatra”, povestește edilul.

Termenul iniţial de finalizare pentru centrul istoric era 29 iulie, iar acum municipalitatea speră ca lucrările să fie gata până la sfârşitul anului pentru a nu pierde banii de la UE. „Evident că există clauze contractuale, firma suportă eventualele daune, dar orice nerealizare a unui contract conduce la litigii, litigiile durează ani de zile. Noi trebuie să fim întotdeauna constructivi la maximum, că nimeni nu iese în câştig dintr-o nerealizare a unui proiect. E foarte greu să pui în practică proiecte în România, şi mai ales proiecte din acestea mai delicate. Eu gândesc pozitiv şi consider că nu vom ajunge în situaţia să dăm vreun ban înapoi, însă nu de primar depinde, eu fac absolut tot ce îmi stă în putinţă”, spune primarul Nicolae Robu.

Potrivit primarului, a fost finalizată licitația pentru desemnarea firmei care se ocupă de punerea în valoare a vestigiilor istorice din centrul istoric. Odată cu realizarea proiectului se va stabili soluția tehnică, iar până la finalul anului, lucrările trebuie finalizate.

piata unirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.