Statuia lui Emanuil Ungureanu a dispărut! Hoții au furat trei monumente istorice

0
479

statuie Dr. Candea

Încă o statuie, monument istoric, a fost furată la Timișoara! După cele două busturi de bronz dispărute de pe strada Victor Babeș, hoții au reușit să distrugă încă una. Este vorba despre bustul din bronz al lui Emanuil Ungureanu, amplasat în fața Liceului Electromotor.

Bustul a fost făcut bucăți de hoții de fier vechi, însă polițiștii de la Secția 2 au reușit să îi identifice. Oamenii legii au luat la rând centrele de colectare și până la urmă au găsit o statuie din bronz făcută bucăți și dusă acolo de trei romi. Anchetatorii au dus la secție bucățile de statuie. Când au început să le aranjeze aceștia au constatat că bustul era al lui Emanuil Ungureanu.

Vă reamintim că prima statuie a fost furată duminică, iar cea de-a două, luni dimineață. Bustul lui Victor Babeş era amplasat în faţa Institutului de Sănătate Publică de pe bulevardul Victor Babeş din Timişoara. Bustul a fost turnat în bronz în anul 1930 şi a fost aşezat pe un soclu realizat din marmură de Ruşchiţa. Victor Babeş a fost un celebru bacteriolog şi morfopatolog, membru al Academiei Române din 1893.

Statuia doctorului Aurel Cândea se afla pe aceeaşi stradă, în faţa Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Bega. A fost realizată în anul 1931, în urma unor donaţii ale medicilor din clinică. Aurel Cândea a fost primul director al Clinicii Bega din Timişoara.

(Sursa foto: www.descopera.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.