Aproximativ 430 de litri de alcool și tutun confiscate de polițiștii de frontieră

0
232

peste confiscat

Aproximativ 430 de litri de alcool şi ţigarete de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni.

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu au confiscat 429 de litri de alcool, tutun şi ţigări de contrabandă din şase locaţii  din municipiul Turnu Severin, folosite  de contrabadişti ca depozite  ilegale. Acţiunea operativă s-a desfăşurat în baza analizei de risc desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi a mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

În urma unor acţiuni de combatere a contrabandei şi evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând  Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de alcool având ca sursă de  provenienţă Republica Serbia.

Astfel, ieri, între orele 06.00 – 19.00, în baza mandatelor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin poliţiştii de frontieră severineni au descins într-un număr de şapte locaţii, despre  care existau suspiciuni că se ocupă cu traficul de produse accizabile.

La percheziţiile efectuate  în locuinţele  aparţinând acestora, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în diferite locuri  cantitatea de 429 de litri de alcool, 130 litri de bere, 2,2 kilograme de tutun şi 220 de pachete cu ţigări pentru care aceştia nu aveau documente de provenienţă a mărfii. Alcoolul şi ţigările în valoare totală de 15.887 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limitele legal admise. Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de fapte este  închisoarea cuprinsă între un an şi 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.