Cupa MASTERS Timisoara la inot, o competitie deschisa tuturor

0
281

afis2015

Iubitorii inotului care au varsta de cel putin 18 ani au ocazia sa participe la un eveniment dedicat lor, Cupa MASTERS Timisoara. Cea de-a opta editie a acestui eveniment de inot pentru adulti de toate varstele (inot masters) are loc sambata, 20 iunie, ora 14:00, la bazinul acoperit Arena Aquasport (50 m / 8 culoare) din Timisoara.

Evenimentul este organizat cu ocazia aniversarii constituirii Clubului de Înot MASTERS Timişoara, scopul sau fiind promovarea practicarii inotului la toate varstele, ca forma de miscare pentru sanatate.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima grupa incluzind orice varsta peste 100 de ani. In Romania, istoria miscarii de inot masters incepe doar din 2007, odata cu constituirea primei organizatii sportive dedicate practicarii inotului de catre adulti, respectiv Clubul de Inot MASTERS Timisoara, iar prima editie a campionatului national de inot masters a avand loc in 2011.

Vor fi acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de varstă, la fiecare probă individuală, respectiv, vor fi acordate diplome ştafetelor clasate pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de varstă, la fiecare proba pe echipe. De asemenea, vor fi acordate trofee celor mai buni sportivi participanti la eveniment, pe genuri, pe baza punctajului obţinut. Cupa MASTERS Timisoara este acordată echipei cu scorul cel mai mare obţinut ca sumă a punctajelor membrilor sai. Inscrierile online beneficiaza de o taxa redusa de participare.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.