Trei membri ai grupării infracționale de racolare minore, retinuți pentru 24 de ore

0
983

Ovidiu Gitan

Procurorii au reținut, pentru 24 de ore, mai multe persoane implicate în dosarul în care zeci de tinere au fost amenințate și exploatate sexual. Printre cei retinuți se află și agentul de poliție de la Secția 1 din Timișoara, Ovidiu Gîțan, liderul rețelei, Paul Mânzu și Ovidiu Torj.

Judecătorul Nicolae Tomuş a fost pus sub acuzare şi este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. DJ Gino Manzotti a fost pus sub acuzare, dar procurorul a decis cercetarea acestuia în stare de libertate sub control judiciar. Vă reamintim că în urma perchezițiilor de ieri dimineată, peste 25 de tinere au fost duse la audieri la sediul DIICOT Timișoara pentru declarații. Conform anchetatorilor, victimele minore erau racolate pe Facebook sau în cluburi și determinate să se prostitueze.

Unii dintre membri rețelei activau în cadrul grupului infracțional, racolând tinere cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, pe care le ademeneau prin diverse metode, prin promisiunea obținerii unor sume de bani, afișarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc față de persoana pe care încearcă s-o atragă, crearea unui sentiment de importanță în raport cu persoanele din jur. Ovidiu Gîțan acționa pe post de ”loverboy” în cadrul rețelei, fiind responsabil cu atragerea fetelor, care se îndrăgosteau de el.

Locul de întâlnire dintre fete şi clienţi era vila din Dumbrăvița a interlopului Paul Mânzu. Fetele erau filmate pe ascuns în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.

persoane-acuzate-de-trafic-de-persoane-si-prostituție@21

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.