Universitatea de Vest, câștigătoare a două premii oferite de M.L.N.R. și Academia Română

0
380

Premii UVT

Două din cele șapte premii oferite de către M.L.N.R. și Academia Română în 2015 au revenit Universității de Vest din Timișoara. Ajunsă la ediția a V-a, Gala Premiilor Marii Loji Naţionale din România promovează și recompensează spiritul creator, inovator și inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Academia Română și mediul academic.

În cadrul festivității organizate la Ateneul Român au fost acordate șapte premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru excelență în domenii de referință. Cele două distincții obținute de UVT sunt: Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie – acordat prof. univ. dr. Silviu Cerna și Premiul SPIRU HARET pentru Educație, Mediu, IT – acordat prof. univ. dr. Dana Petcu.

Profesorul universitar Dana Petcu a fost premiată pentru grupul de lucrări „Cloud/Multi-Cloud Computing”. Dana Petcu este profesor la Departamentul de Informatică al UVT și directorul unui spin-off de cercetare.  În ultimii zece ani a realizat peste 180 de lucrări și s-a implicat în peste 50 de proiecte de cercetare, dintre care 12 în coordonare.

Silviu Cerna a fost premiat pentru lucrarea „Politica Monetară”, Editura Academiei Române, 2014. Silviu Cerna este Economist, doctor în Economie, specializare în Finanțe, prof. universitar, conducător științific de doctorat, fost decan și șef de catedră, fost membru al Consiliului de Administrație al BNR. Este autor al unui număr de 12 cărți și tratate și al unui număr de peste 250 de studii și articole științifice privind sistemul monetar, politica monetară și stabilitatea financiară.

Evenimentul, organizat la data solstițiului de vară, pe 21 iunie, este considerat de inițiatori „o sărbătoare anuală a minților strălucite și a talentului românesc” și se bucură nu numai de sprijinul Academiei Române, ci și a Universităților de renume din țară. În total, au fost acordate 7 premii: Premiul GRIGORE MOISIL pentru Științe Exacte; Premiul HENRI COANDĂ pentru Științe Aplicate; Premiul CAROL DAVILA pentru Medicină; Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie; Premiul NICOLAE TITULESCU pentru Diplomație și Politologie; Premiul SPIRU HARET pentru Educație, Mediu, IT; Premiul CONSTANTIN BRÂNCUŞI pentru Artă și Cultură „Cea mai de preț resursă a unei universități este ce umană, iar instituția pe care o reprezint se bucură de specialiști de prim rang, cu un statut special în rândul profesioniștilor de pe plan național și internațional. Rezultatele colegilor noștri, precum cele ale doamnei Dana Petcu și a domnului Silviu Cerna, reușesc să pună Universitatea, Timișoara și țara pe harta cercetării mondiale. Mai mult decât atât, avem specialiști români pe care am reușit să-i aducem în țară, plecați fiind în Europa, SUA sau Japonia. Acum, ei lucrează alături de noi și produc rezultate remarcabile”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

premii UVT

Anul trecut, UVT a câștigat, prin prof. univ. dr. Simona Sava, premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu și IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.