Burse de 1800 de lei pentru doctoranzii UVT. Pe primul loc într-o competiție de proiecte pe fonduri europene

0
247

UVT

Universitatea de Vest din Timișoara s-a clasat pe primul loc în România într-o competiție de proiecte pe fonduri europene. Astfel, a obținut o finanțare de peste 1.100.000 de euro pentru acordarea de burse doctoranzilor săi. 140 de cercetători, dintre care 70 de la UVT, vor benefica de burse doctorale în valoare de 1800 de lei, pe o perioada de șase luni.

Proiectul „Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european” (CDocMD) are ca parteneri Universitatea din București și Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca. În total, beneficiari ai proiectului sunt 140 de doctoranzi de la instituțiile participante. Dincolo de bursă, aceștia vor beneficia de stagii de cercetare în țări membre UE, decontarea participării la conferințe științifice internaționale și de cursuri pentru dezvoltarea aptitudinilor și competențelor de cercetare. În cadrul proiectului vor fi premiați acei doctoranzi care obțin cele mai bune rezultate în cercetare. Totodată, va fi organizată și o conferință comună a doctoranzilor de la universitățile partenere. „Este greu să rămâi competitiv pe plan european fără o finanțare pe măsură. Avem șansa fondurilor comunitare pentru a echilibra balanța, astfel că foarte mulți doctoranzi ai noștri au posibilitatea să lucreze în condiții similare cu specialiști din universități de renume pe plan internațional. Prin acest proiect și celelalte similare, tinerii au acces la material științific de ultim moment, participă la conferințe internaționale și pot produce rezultate de impact în cercetările lor”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Competiția în care UVT s-a clasat pe primul loc s-a dat între toate universitățile din țară organizatoare de studii doctorale.

În prezent, Universitatea de Vest din Timișoara mai are în derulare un alt proiect pentru studiile doctorale, în valoare de 3 milioane de euro. În plus, UVT se află în parteneriat în șase proiecte similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.