Balint Petrescu nu-i ia locul lui Sorin Cociobea în CJ Timiș

0
456

CJT

Dezbateri aprinse astăzi în sedința de plen a Consiliului Județean. Motivul  a fost un proiect propus de consilierii județeni liberali, care doreau să-l aducă pe alesul Balint Petrescu în locul lui Sorin Cociobea.

Reprezentanţii PSD au cerut retragerea proiectului. Aceștia susțin că  nu există toate clarificările în acest caz, mai ales că Sorin Cociobea a atacat în instanţă decizia de excludere din CJ. „ Sunt două cereri depuse – una de grupul PNL şi una depusă de grupul PSD pentru promovarea unui om pe lista USL. Vă propun să-l scoatem de pe ordinea de zi, în ideea în care aşteptăm să se dea decizia definitivă pentru Sorin Cociobea. Astfel ne putem trezi cu 38 de consilieri, poate primim, între timp, şi răspunsul oficial. Noi avem amendament să fie aprobat Filip Stancu. Aveţi toate şansele să fie votat Filip Stancu. Vă sugerez să aşteptăm”, a spus Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

De cealaltă parte, liderul consilierilor PNL, Marian Vasile, nu a fost de acord. „ Ne menţinem proiectul şi dorim să fie dezbătut astăzi în plen. Au reconfirmat avocaţii că în cazul în care câştigă Sorin Cociobea, îşi ia locul, iar Balint Petrescu pleacă. Vă spun că rămân 36 de consilieri (plus preşedintele – n.r.). Se face referire la proiectul de lege. De ce facem referire la ceva care nu este validat? PDL a fuzionat oficial cu PNL, noul partid a preluat tot, inclusiv aleşii locali”, a transmis Marian Vasile.

Proiectul a fost supus la vot. Au fost doar 11 voturi în favoarea proiectului, 13 împotrivă, trei anulate și trei abțineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.