Parcul Copiilor, fără cofetărie în această vară

0
312

Parcul Copiilor

Juniorii timișoreni nu se vor putea bucura nici în această vară de o cofetărie în Parcul Copiilor ”Ion Creangă”. Astfel că în plin sezon estival, în Parcul Copiilor din Timişoara nu există un loc destinat consumului de suc sau înghețată.

Vă reamintim că Primăria Municipiului Timișoara a organizat în primăvara acestui an o licitație pentru contractarea unei societăți comerciale care să ofere servicii de cofetărie în Parcul Copiilor ”Ion Creangă”. Licitația a eșuat întrucât nu s-a prezentat nimeni cu o ofertă, motiv pentru care primarul a anunțat că se va modifica caietul de sarcini, urmând să se realizeze o nouă procedură.”Ne-am confruntat în diverse situații unde există spații închiriate, mai ales în școli, cu următorul fenomen: la licitație nu se spune nimic depsre perioada în care se desfășoară activitatea respectivă. După ce se încheie contractul cu câștigătorul, acesta vine și spune: Eu vreau să plătesc numai pe perioada cât desfășor activitatea, nu și în vacanță. Eu nu pot aproba așa ceva pentru că nu a fost prevăzut în caietul de sarcini. Aici vrem să fie lucrurile foarte clare și de aceea stabilim din start, încât toți ofertanții potențiali să știe: se va plăti doar perioada în care desfășoară activități”, spune  primarul Nicolae Robu.

După trei licitații eșuate din cauza prețurilor prea mari de pornire, Primăria modifică din nou caietul de sarcini. Noua variantă propune plata chiriei doar vara pentru câștigătorul licitației; desfășurarea de activități comerciale se va face pe o perioadă de minim șase luni pe an, începând cu 1 aprilie până pe 30 septembrie, cu posibilitatea de prelungire, la cererea chiriașului, cu acordul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara; chiria va fi percepută strict pe perioada cu activitate comercială; amplasamentul se predă pe bază de proces verbal la începutul si la sfârșitul fiecărei perioade de activitate; prețul minim de pornire al chiriei va fi de 5 euro/metru pătrat/lună pentru imobil și 2,5 euro/metru pătrat/lună pentru terasă.

Proiectul de hotărâre prin care se stabilesc noile condiții de participare la licitație va fi supus votului în următoarea ședință de Consiliu Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.