Minibuzele electrice vor intra în circulație de săptămâna viitoare

0
318

Minibuze electrice

Minibuzele electrice achiziționate de municipalitatea timișoreană vor fi folosite pentru plimbări la ZOO și în Parcul Copiilor. Acestea nu pot fi utilizate pe străzile din oraș pentru că nu au omologare. Astfel că aleșii locali au propus astăzi în ședința de plen a Consiliului Local ca minibuzele să fie utilizate începând de săptămâna viitoare.

Potrivit primarului Nicolae Robu, acestea vor fi puse la dispoziție gratuit cetățenilor, cu condiția ca interesul să fie suficient de mare pentru a merita plata șoferilor.“ În momentul în care vom putea să le folosim și pe drumuri publice vom stabili un program de folosire al lor și un program complementar de folosire în astfel de locuri. Inclusiv în centrul istoric vom putea funcționa în momentul în care totul va fi gata pe anumite străzi”, spune edilul Nicolae Robu.

Primarul nu renunță nici la ideea de a pune minibuzele în funcțiune și pe străzile din oraș. “City managerul Sorin Drăgoi mi-a adus la cunoștiință că ar fi apărut un act normativ de nivel național, special pentru omologarea unor astfel de mijloace de transport. Vom intra pe procedură, pentru că interesul nostru este să le omologăm”, completează Nicolae Robu.

Valoarea totală a acestora este de 30.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.