Idee inedită la Timișoara: city carduri pentru turiști

0
280

stefan sandu

City cardurile ar putea fi introduse şi la Timişoara. Propunerea îi aparţine consilierului local al PNL Timişoara, Ştefan Sandu, care spune că acestea ar fi folosite şi de turişti şi ar trebui să includă şi acces la diverse obiective turistice.  Practic, aceste carduri vor funcţiona ca un portofel electronic, care încărcat oferă acces atât la transportul în comun, cât şi la obiective turistice. “Vor fi două tipuri, unele pentru timişoreni, care vor fi comasate cu serviciile de închiriere a bicicletelor, cu RATT, pe viitor cu vaporetto, dar să includă şi participarea la diferite evenimente şi accesul la diferite instituţii. Este un proces mai lung pentru că vom demara discuţii cu reprezentanţii ZOO, ai teatrelor, Operei, cu instituţiile din subordinea CJ Timiş. Este o metodă de promovare a oraşului, un bun prilej de promovare a muzeelor din oraş”, spune consilierul local Ştefan Sandu.

Cluj- Napoca şi alte oraşe din România au implementat acest sistem. City-cardurile există şi în alte oraşe ale Europei, fiind destinate în special turiştilor care, astfel, pot folosi transportul în comun, pot intra în muzee şi galerii de artă, dar şi la spectacole.

Consilierul local Ştefan Sandu susține că proiectul este în fază incipientă. Cardurile pentru turişti vor fi pe perioade mai scurte, de la trei la cinci zile, iar cele pentru timişoreni se vor adăuga cardului RATT. “Proiectul este în faza de a demara şi sperăm să se definitiveze toate discuţiile. Aceste carduri vor avea o anumită valoare, se vor încasa nişte bani. Indiferent că emitem sau nu aceste carduri, toate celelalte instituţii trebuie să-şi facă treaba. Să se ajungă oarecum cu informaţiile la zi. Cardurile pentru turişti vor fi emise pe perioade foarte scurte. Cele emise pentru timişoreni vor cuprinde nişte facilităţi incluse pe cardul RATT. Totul face parte din măsurile sau încurajările pe care dorim să le aducem astfel încât cu timpul, timişorenii, şi nu numai ei, să fie tentaţi să-şi lase maşinile acasă”, explică Ştefan Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.