PNL Timiș susține votarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE

0
310

 

DAN POPA

Conducerea PNL Timiș speră ca nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE să ducă la ruperea actualei coaliții de guvernare. Astfel că cele două camere, Camera Deputaților și Camera Senatului, urmează să stabilească luni calendarul audierii și votarii noului director al Serviciului de Informații Externe, după ce președintele Klaus Iohannis l-a propus pentru această funcție pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Copreședintele PNL Timiș, Dan Popa, crede că săptămâna viitoare scena politică din România va arăta cu totul altfel. “E posibil ca această nominalizare să treacă prin Parlament. Ceea ce înseamnă prima mare schismă în coaliția de guvernare, pentru că sunt convins că va fi cu urmări. Nouă, celor din teritoriu ne spun că se pregătesc anumite lucruri, le simțim. Cred că săptămâna viitoare va fi o săptămână interesantă ca efect politic. Pentru noi e important cum se va face votul. Eu înclin să cred că va trece acest vot”, spune Dan Popa, copreședintele PNL Timiș.

Potrivit procedurii parlamentare, Mihai Razvan Ungureanu urmează să fie audiat în Comisia comună pentru controlul SIE, după care sa fie votat în plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ. Copreședintele PNL Timiș se bazează pe promisiunea parlamentarilor UNPR care au anunțat că susțin nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

Ședinta de plen a Parlamentului în care urmează să fie supusă votului nominalizarea pentru funcția de șef al SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu va avea loc marți, zi în care actuala sesiune parlamentară se încheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.