FOTO: Minivacanță pe Dunăre, de Sf. Maria

0
314

ultramarin-excursie

La mijlocul lunii august, când arșița dogorește mai tare, o plimbare pe apă, cu timp de vizitare a câtorva orașe maiestuoase, poate fi minivacanța perfectă pentru mulți dintre noi. Agenția Ultramarin vă propune, pentru zilele libere de Sfânta Maria, să descoperiți câteva dintre frumoasele capitale dunărene.

Viena2 (Small)

În prima zi de excursie se va parcurge ruta Szeged – Budapesta – Viena. În capitala Austriei se vizitează palatul Schönbrunn, mergând pe urmele poveștii de iubire dintre Împăratul Franz Josef și frumoasa sa soție, Sissi. Pentru a vă bucura de spectacolul arhitectural complet al frumosului oraș, în cea de a doua zi, după micul dejun, veți putea admira Hofburg – „tezaurul coroanei”, Domul Sf. Ştefan, Rathaus, Burgtheater, Biserica Votivă, Parlamentul, Opera, Muzeul de Arte, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Statuia Mariei Thereza. După masă se pornește în croazieră pe Dunăre, spre Bratislava. Ajunși aici, se vizitează orașul vechi.

bratislava (Small)

Cea de a treia zi începe cu o vizită la castelul din Bratislava, apoi se pleacă spre Budapesta. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice: în Cetatea Buda – Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I, Citadela; iar în Pesta – Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distractii, Zoo, Basilica Sf. Stefan. În timpul croazierei pe Dunăre, de la bordul unui vaporaş veți putea admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Lumii.

bratislava2 (Small)

Pe malul drept – Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului – Pesta, un amestec stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. La lăsarea întunericului, veți putea admira orașul superb luminat din cel mai înalt punct, Citadela, sau, opțional, să mergeți la festivalul Sziget.

budapesta2 (Small)

Ultima zi o veți petrece relaxat în Budapesta, la Complexul Comercial Campona. Aici puteți vizita Tropicarium, unde, din 15 în 15 minute, se simulează o furtună tropicală cu tunete, fulgere şi ploaie, într-un mediu natural deosebit – plante ecuatoriale, crocodili, păsări exotice, maimuţe, papagali uriaşi ce zboară liberi, totul într-o atmosferă deosebită. Tot aici veți pătrunde într-o lume miraculoasă, lumea plantelor şi animalelor marine – Aquarium – plimbându-vă printre animalele subacvatice, rechini, peşti uriaşi, protejaţi de un tunel de sticlă. Un city break special, gândit cu atenție de Agenția de turism Ultramarin, în care vă puteți umple sufletele de frumusețea unor orașe maiestuoase și vă veți relaxa plutind pe apele Dunării albastre – totul într-o excursie de neuitat. Detaliile acesteia le puteți găsi aici

viena (Small)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.