Taxa pe paragină propusă de primarul Timișoarei, omisă din noul Cod Fiscal

0
362

taxa pe paragina

Taxa pe paragină propusă de primarul Timișoarei Nicolae Robu pentru cei care nu își îngrijesc clădirile sau terenurile a fost omisă din noul Cod Fiscal. Edilul susține că s-a ratat o șansă importantă de a face ordine în orașele din România. “A fost scoasă prevederea care reprezenta taxa pe paragină, cum am propus-o eu la un moment. E o mare lipsă a Codului Fiscal, s-a ratat o șansă bună de a da autorităților publice locale un instrument prin care să poată înlătura paragina din localități. Atât de la nivelul terenurilor, cât și de la nivelul clădirilor”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În plus, Nicolae Robu spune că e o rușine pentru Timișoara să aibă astfel de locuri, dar fiind vorba de proprietăți private nu se poate interveni decât în situații de forță majoră. “Dacă rămânem ca și până acum, doar cu pârghia amenzilor, mare lucru nu o să putem face, pentru că există proprietari cărora nu le pasă de amenzi pur și simplu.  Vă dau un exemplu: cum se intră pe Circumvalațiunii, pe dreapta este Incuboxx, iar apoi o proprietate în paragină. Directorul Poliției Locale m-a informat că de fiecare dată, a doua zi după ce se aplică amenda, aceasta este plătită, nicio problemă, dar nu se întâmplă nicio intervenție”.

Parlamentul este la un pas de adoptarea unui nou Cod Fiscal. Legislația cuprinde o serie de prevederi anunțate de Partidul Național Liberal în propriul program de guvernare, iar acest fapt îi bucură pe liderii PNL Timiș, Dan Popa și Nicolae Robu. ”Ne convine foarte mult că în noul Cod Fiscal sunt câteva măsuri pe care noi le-am pregătit, le-am enunțat și ele au fost aprobate. E un lucru pozitiv. Sunt în Codul Fiscal câteva lucruri cu care nu putem fi de acord: crește impozitul pe proprietatea privată case, terenuri, lucruri care cred că n-o să dea bine”, a afirmat Dan Popa, copreședintele PNL Timiș.

taxa paragina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.