Firmele care angajează proaspăt absolvenţi pot lua subvenţii de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel că angajatorii vor primi 500 de lei pentru fiecare absolvent cu 10 clase angajat, 600 de lei pentru absolvenţii de liceu sau învăţământ postliceal şi 750 de lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.
Banii se acordă pentru o perioadă de 12 luni sau un an şi jumătate dacă sunt angajate persoane cu dizabilităţi. Firmele care ţin angajaţii mai mult de 18 luni vor primi, pentru fiecare an în plus, un sprijin financiar egal cu suma aferentă contribuţiilor sociale datorate pentru aceste persoane.
Absolvenţii promoţiei 2015 sunt încurajați ca după finalizarea studiilor să se încadreze în câmpul muncii, în acest sens autorităţile acordă stimulente financiare sub forma unor prime de încadrare, de instalare sau de mobilitate. În acelaşi timp, angajatorii primesc şi ei subvenţii timp de un an de zile dacă angajează tineri absolvenţi.
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ promoţia 2015, care se înregistrează în baza de date a Agenţiei Județene pentru Ocuparea Fortei de Muncă beneficiază, pe lângă consiliere profesională şi informare şi de servicii de mediere a muncii, respectiv sunt puşi în legătură cu angajatori care oferă locuri de muncă vacante potrivit pregătirii profesionale şi aptitudinilor lor. De asemenea, tinerii care finalizează studiile în acest an şi se încadrează în câmpul muncii beneficiază şi de stimulente financiare.
Dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 de lei, acest drept trebuie solicitat în maximum 60 de zile de la data angajării. Absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni în perioada de acordare a indemnizaţiei beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia.