Se pregătesc lucrările la Inelul IV de circulație în Timișoara

0
409

inelul IV circulatie

Municipalitatea timișoareană anunță noi șantiere în oraș. În cursul acestui an vor începe lucrări complexe care vor face legătura între zona UMT și Calea Lipovei, pe o distanță de aproximativ doi kilometri. Și asta pentru că problemele birocratice pentru finalizarea proiectului Inelului IV de circulație în oraș au fost rezolvate, anunță Nicolae Robu.

Potrivit autorităților, în 2016 vom avea și primul tronson de drum finalizat. Inelul patru de circulație are o lungime de peste 12 kilometri și include inclusiv un pasaj peste Calea Ferată și un pod peste Bega. „Suntem gata să dăm drumul proiectului inelul IV de circulație. Am obținut și ultimul document de care aveam nevoie”, anunță primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 Astfel, traseul pe care îl dorește municipalitatea va face înconjorul orașului pe traseul AEM – Calea Lipovei – zona Dâmbovița, prin spatele unităţilor industriale. O parte din acest traseu e deja circulabilă, altă parte există, dar nu este satisfăcătoare fiind nevoie de mai multe intervenții, iar o altă parte trebuie realizată cap-coadă. În curs de proiectare se află amenajarea străzii Grigore Alexandrescu, tronsonul cuprins între Calea Torontalului şi Calea Aradului, pe o lungime de aproximativ 800 m.

Este finalizat proiectul tehnic pentru amenajarea sectorului cuprins între strada Măcin şi strada Constructorilor, pe o lungime de aproximativ 1600 metri, lucrare ce ar trebui demarată chiar în acest an. „Timișoara nu are nici acum aprobare pentru proiectul centurii și cu atât mai mult, în lipsa centurii, e important să avem acest traseu periferic. Inelul 4 este în totalitate pe teritoriul municipiului și este în jurisdicția Primăriei”, adaugă edilul.

(Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.