Pregătiri pentru mitingul „Timişoara Air Show 2015”

0
770

Miting aviatic (195)

Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va fi peste două săptămâni gazda unui miting aviatic. Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte în 17 iulie, 80 de ani de existență. Pentru a marca acest eveniment, sâmbătă, 18 iulie, de la ora 9.00, la aeroport va avea loc spectacolul aerian: Timişoara Air Show 2015.

Organizatorii, Aeroportul Internaţional Timişoara şi Statul Major al Forţelor Aeriene, se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Evenimentul reunește participanți din țară și din străinătate. Vor putea fi urmărite evoluţiile piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române care vor face demonstraţii cu escadrila de elicoptere PUMA IAR 330, cu un avion CJ71 Spartan şi cu aeronave de vânătoare şi intercepţie. Aeroclubul României va fi prezent cu formaţia Hawks of Romania, cu paraşutiştii din cadrul formaţiei Blue Wings şi cu formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicand. La acestea se vor adăuga Iacării Acrobaţi care vor încânta spectatorii şi cu efecte pirotehnice, iar Formaţia Asalt îşi va demonstra îndemânarea pe cer.Cei prezenţi vor putea vizita o expoziţie de aeronave şi echipamente utilitare. “Ne dorim ca organizarea anuală a unui spectacol aviatic să devină o tradiţie pentru Timişoara şi regiunea Banatului. Anul trecut am organizat prima ediţie, după o întrerupere de 14 ani; în 2015, Timişoara Air Show este organizat sub egida acestei aniversări cu care ne mândrim: 80 de ani de existenţă neîntreruptă a Aeroportului Timişoara!”, transmite directorul general Daniel Idolu.

Miting aviatic (214)

Spectatorii vor putea ajunge la aeroport fie cu autoturismele personale, care vor staţiona în cadrul unei parcări amenajate şi delimitate în partea dreaptă, cu acces de pe drumul judeţean, fie cu mijloacele de transport în comun. În ziua mitingului aerian, începând cu ora 8.30, RATT va suplimenta cursa Expres 4 care va circula din 15 în 15 minute de la Bastion la Aeroport şi retur.

Accesul publicului la acest eveniment va fi gratuit.

Miting aviatic (340)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.