Cantităţi impresionante de ţigări de contrabandă confiscate de jandarmi

0
266

FOTO TIGARI

Cantităţi impresionante de ţigări de contrabandă, cafea, alcool şi parfumuri contrafăcute confiscate de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, în primul semestru al anului 2015 şi peste 130 de dosare penale întocmite pentru săvârşirea infracţiunilor de vânzare sau deţinere de produse de contrabandă, produse accizabile sau contrafăcute.

Astfel, în prima jumătate a anului, jandarmii timişoreni au continuat „ofensiva” împotriva comerţului ilicit cu produse accizabile de contrabandă şi a mărfurilor contrafăcute. Aceste acţiuni au fost desfăşurate în întreaga zonă de responsabilitate teritorială a Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara, în judeţele Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara, în pieţele şi zonele cunoscute cu potenţial în această activitate. În câteva din aceste acţiuni punctuale, jandarmii au cooperat cu lucrătorii ANAF – Direcţia Regional Vamală Timiş, care au întocmit sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.500 şi 20.000 de lei.

PARFUMURI

Jandarmii au avut de înfruntat tot felul de greutăţi, de la încercări de a fugi de la faţa locului, abandonuri de marfă, până la ameninţări. Pe timpul desfăşurării celor 73 de acţiuni punctuale, au fost ridicate în vederea confiscării peste 4500 de pachete de ţigări de contrabandă, 300 de litri de alcool concentraţie 96%, peste 350 de kilograme de cafea şi 280 de parfumuri contrafăcute, în valoare totală de peste 60.000 lei. Tot în acest sens, au fost întocmite 132 de dosare penale pentru săvârşirea faptelor de deţinere sau comercializare de produse de contrabandă, comercializarea de mărfuri nesupuse accizării sau de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Cu plasa sau cu portbagajul pline de mărfuri, contrabandiştii sunt din ce în ce mai inventivi şi din ce în ce mai bine organizaţi, însă jandarmii continuă să combată acest fenomen prin mijloace şi acţiuni operative.

accizabile 1

Alcool tigari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.