Patru programe noi pentru bolnavii în stare critică şi medicamente mai ieftine

0
263

spital judetean (Mobile)

Ministerul Sănătăţii lansează noi programe pentru pacienţii aflaţi în stare gravă şi internaţi în spitale din România. Este vorba de programul naţional pentru hemoragii digestive superioare. Acesta include consumabile pentru intervenţii endoscopice de urgenţă, pentru icter mecanic neoplazic şi achiziţii de stenturi pentru tratamentul endoscopic.

Un alt nou program îi vizează pe pacienţii cu neoplasme esofagiene, pentru care va fi suportată achiziţia protezelor esofagiene. Tot de la 1 iulie va intra în vigoare şi programul de chirurgie endovasculară periferică, pentru care Ministerul Sănătăţii va finanţa achiziţia de materiale consumabile specifice pentru tratamentul endovascular, minim-invaziv. În cazul pacienţilor cu astfel de afecţiuni vor fi evitate intervenţiile chirurgicale deschise.

O altă măsură care va fi aplicată este reducerea preţurilor medicamentelor cu până la 20%.  Din această săptămână va intra în vigoare noul catalog naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piaţă, în condiţiile în care existau peste 100 de medicamente în vechiul catalog care nu au fost niciodată comercializate.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, anunţa că de la 1 iulie România va avea cel mai mic preţ european la medicamente, susţinând că toată procedura de reducere a acestora a fost finalizată, fiind purtate discuţii atât cu CE şi FMI, cât şi cu producătorii şi distribuitorii de medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.