Trei sirieni depistaţi la frontiera de vest

0
298

politie-frontiera

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat trei persoane din Siria, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Ieri seară, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – I.T.P.F. Timişoara a observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere Attica, un grup de persoane care se deplasa pe jos, dinspre „frontiera verde” spre interiorul ţării.

Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a reţinut, la aproximativ 100 metri faţă de frontiera cu Serbia, trei persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind conduse la sediul sectorului pentru cercetări. “În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii, cu vârste cuprinse între 34 ani şi 36 ani, sunt cetăţeni din Siria care au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. De asemenea, au mai declarat că s-au deplasat cu un autoturism de ocazie până în apropierea frontierei cu România, apoi pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timiș.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetăţenilor sirieni şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.