VIDEO: Amenzi de 1.680.000 lei aplicate de OPC firmelor din Timiș

0
602

sediu OPC

S-a lăsat cu amenzi mari la societățile timișene care au încălcat legea. Verificările inspectorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au scos la iveală o serie de nereguli.

În semestrul I 2015, inspectorii au efectuat 1.085 de acțiuni de control, aplicând 583 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate. Dintre acestea, 279 de avertismente și 304 de amenzi contravenționale în valoare de 1.680.000 lei. Potrivit comisarului șef, Mihaela Ignat, principalele nereguli constatate în timpul controalelor efectuate au fost: „Produse comercializate expirate, anumite informații care erau destinate consumatorilor nu se vedeau sau nu erau puse pe eticheta produselor alimentare. Legate de garanția produselor neoferirea; produselor la produsele de folosință îndelungată și foarte multe aspecte care prejudiciau în principal securitatea consumatorilor și interesele economice ale acestora”, spune comisarul șef C.J.P.C Timiș, Mihaela Ignat.

comisar sef MIHAELA IGNAT

În plus, la sediul C.J.P.C Timiș și pe adresa de email a instituției, reclamatii.timis@opc.ro, s-au înregistrat 97 reclamații privind servicii bancare; 115 reclamații privind comercializare de produse alimentare sau prestarea serviciilor alimentare; 409 reclamații produse nealimentare, textile, pantofi, tâmplărie PVC, metraje, produse electrice de uz casnic.

Totodată, 486 reclamații pe prestarea de servicii după cum urmează: servicii de telecomunicatii, servicii de utilități casnice, servicii ale agențiilor de turism.  Din totalul de reclamații înregistrate, 983 au fost soluționate.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor continuă seria verificărilor la comercianţi, mai ales în perioada caldă, când riscul alterării produselor alimentare expuse spre comercializare este uriaş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.